Jūnijā Igaunijā turpinājis pieaugt bezdarbnieku skaits un bez darba šobrīd valstī ir katrs desmitais iedzīvotājs, ziņo "PM Online".

Jūnijā Igaunijā tika reģistrēti 8830 jauni bezdarbnieki. Kopš šā gada aprīļa mēneša bezdarbnieku skaita pieaugums ir pakāpeniski samazinājies.

Jūnijā kopējais reģistrēto bezdarbnieku skaits Igaunijā bija 72 148. Uz mēneša beigām reģistrēto bezdarbnieku skaits bija 67 100, kas veido 10% no visiem valsts darbaspējīgajiem iedzīvotājiem vecumā no 16 gadiem līdz pensijas vecumam.

Salīdzinājumā ar uz maija beigām reģistrēto bezdarbnieku skaits bija pieaudzis par 2775 cilvēkiem, tādējādi pieaugums bijis mazāks nekā iepriekšējos mēnešos. Salīdzinājumā ar pagājušā gada jūnija mēnesi šogad jūnijā reģistrēto bezdarbnieku skaits bija pieaudzis četras reizes.

Jūnijā bezdarbnieka pabalstus saņēma 26 837 cilvēki, tas ir 37% no visiem uzskaitē bijušajiem bezdarbniekiem. Vidējā par vienu kalendāro mēnesi izmaksātā pabalsta summa veidoja jūnijā 5175 kronas (235 latus), un pabalstos kopumā tika izmaksāti 127,3 miljoni kronu (5,79 miljoni latu).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!