Foto: DELFI
Igaunijā ar koronavīrusu inficēto cilvēku skaits pārsniedzis tūkstoti, bet nāves gadījumu skaits ar jaunā koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19 pieaudzis par vienu līdz 13. Savukārt Lietuvā piektdien diagnosticēti 75 jauni inficēšanās gadījumi un mirušo skaits sasniedzis 10, paziņojusi Veselības ministrija.

Aizvadītajā diennaktī Igaunijā ar Covid-19 miris viens cilvēks, kā arī apstiprināti 58 jauni inficēšanās gadījumi, kopējam inficēto skaitam pieaugot līdz 1018.

Pavisam Igaunijā veiktas 19 091 analīzes, lai noteiktu inficēšanos ar jauno koronavīrusu, no kurām 1018 jeb 5% bijušas pozitīvas.

Sestdienas rītā 113 saslimušie ārstējas slimnīcā, no viņiem 20 pieslēgti plaušu ventilēšanas aparātiem.

Lietuvā piektdien diagnosticēti 75 jauni inficēšanās gadījumi ar jauno koronavīrusu un kopējais inficēto skaits pieaudzis līdz 771, paziņojusi Veselības ministrija.

Sestdien no jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 miris vēl viens pacients, kopējam slimības upuru skaitam pieaugot līdz desmit.

Mirusī sieviete ir bijusī medicīnas darbiniece un tika ārstēta Klaipēdas Universitātes slimnīcā. Viņa ietilpa riska grupā, norādīja ministrija.

Kopš jaunā koronavīrusa izplatīšanās sākuma Lietuvā veiktas 21 376 analīzes, lai noskaidrotu inficēšanos ar šo vīrusu, bet piektdien veiktas 2944 analīzes.

Lietuvā reģistrēti deviņi Covid-19 izraisīti nāves gadījumi, bet septiņi cilvēki atveseļojušies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!