Foto: Ilmar Saabas/ Delfi.ee
Igaunijā otrdienas vakarā no amata atkāpies IT un ārējās tirdzniecības ministrs Marti Kūziks (EKRE), kurš tiek turēts aizdomās par vardarbību ģimenē, vēsta portāls “delfi.ee”.

Kūziks savā paziņojumā presei norādīja, ka pret viņu vērstās apsūdzības nav patiesas.

"Pēdējo dienu laikā mediju uzbrukumi man ir papildināti ar prokuratūras lēmumu uzsākt krimināllietu. Šajā situācijā es nevaru strādāt kā ministrs. Arī pārējā valdība nevar normāli strādāt," norādīja Kūziks.

"Es atsakos no ministra amata nevis tāpēc, ka pret mani vērstās apsūdzības būtu patiesas, bet tieši pretēji – tāpēc, ka vēlos koncentrēties uz aizstāvēšanos krimināllietā un sava godīgā vārda atgūšanu," sacīja Kūziks.

Viņš ir sniedzis arī oficiālu paziņojumu partijas priekšsēdētājam Martam Helimam un premjeram Jiri Ratasam.

Saskaņā ar mediju ziņām Kūziks gadiem ilgi fiziski un morāli terorizējis savu bijušo sievu. Kā raksta izdevums "Eesti ekspress", par viņa agresīvo uzvedību ģimenē stāstījuši vairāki cilvēki, kas viņa ģimeni personiski labi pazīst.

Jau vēstīts, ka Igaunijā ierosināta krimināllieta, lai pārbaudītu ar ministra iespējamo vardarbību saistīto informāciju. Pats Kūziks, kas pārstāv valdošajā koalīcijā ietilpstošo Konservatīvo tautas partiju (EKRE), paziņojis, ka pret viņu vērsta informācijas kampaņa, kas sākusies tad, kad kļuvis zināms, ka viņš izvirzīts ministra amatam.

Jau ziņots, ka Ratass krimināllietas ierosināšanu vērtējis ļoti atzinīgi, uzsverot, ka skaidrība šai lietā jāgūst pēc iespējas ātrāk, bet vienlaikus norādījis, ka Kūziks paliks amatā "tikmēr, kamēr nav konkrētu cilvēku, kuri būtu atspēkojuši ministra teikto".

Ratasa valdība, kurā līdz ar viņa vadīto Centra partiju un EKRE pārstāvēta arī partija "Tēvzeme", pirmdien nodeva zvērestu, un tās pirmā sēde paredzēta ceturtdien, 2. maijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!