Foto: DELFI
Svētdien Igaunijā apstiprināti 56 jauni "Covid-19" saslimšanas gadījumi. Tas ir straujākais pacientu pieaugums vienas dienas laikā līdz šim, vēsta portāls "delfi.ee".

Līdz sestdienai Igaunijā bija reģistrēti 115 inficēšanās gadījumi, taču diennakts laikā šis skaitlis ir palielinājies līdz 171 cilvēkam.

Veselības ministrija ir pavēstījusi, ka divi cilvēki atrodas slimnīcu izolatoros, bet to stāvoklis ir apmierinošs. Pacientu statistikas dati vēl tiek apkopoti.

Igaunijas veselības aprūpes sistēma nu atrodas otrajā gatavības līmenī, lai cīnītos ar "Covid-19" pandēmiju, sestdien pauda ministrija. Tas nozīmē, ka ir slimnīcas var pārcelt plānveida operācijas un fokusēties uz nopietni slimu pacientu ārstēšanu. Arī neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesti fokusējas uz nopietnu slimību ārstēšanu.

Igaunijas Veselības dienests norādījis, ka turpmāk analīzes, lai pārbaudītu "Covid-19" saslimšanu tiks ņemtas vecākiem cilvēkiem un cilvēkiem ar hroniskām saslimšanām, nevis visiem ar aizdomām par šādu saslimšanu.

Kopš 31. janvāra Igaunijā jau tikuši pārbaudīti 1133 cilvēki ar aizdomām par saslimšanu ar "Covid-19".

Jau vēstīts, ka Igaunijas valdība sakarā ar "Covid-19" epidēmijas draudiem uz laiku atjauno robežkontroli un ierobežos kustību pāri Šengenas zonas iekšējām un ārējām robežām.

Igaunijā varēs iebraukt tikai Igaunijas pilsoņi un cilvēki ar uzturēšanās atļaujām, kā arī nepilsoņa pases turētāji.

Starptautiskie kravu sūtījumi, kā arī svarīgus pakalpojumus sniedzošas personas, varēs iebraukt Igaunijā.

Ārzemniekiem būs atļauts iebraukt Igaunijā tranzītā uz savu dzimteni.

Robežkontrole tiks ieviesta no 17. marta un būs spēkā līdz jaunam lēmumam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!