Foto: Kitija Kalui
Igaunijā šomēnes drīkstēs atsākt darbu sabiedriskās ēdināšanas iestādes iekštelpās, teātri un kinoteātri, kā arī tiks atsāktas klātienes mācības, paredz valdības otrdien pieņemtais lēmums par Covid-19 epidēmijas dēļ noteikto ierobežojumu atvieglošanu.

Ēdināšanas iestādes iekštelpās, teātri un kinoteātri drīkstēs atsākt darboties no 24.maija. Tomēr tiem būs atļauts uzņemt ne vairāk kā 50% no maksimāli iespējamā apmeklētāju skaita, turklāt teātros un kinoteātros vienā zālē apmeklētāju skaits nedrīkstēs būt lielāks par 200.

Teātros un kinoteātros apmeklētājiem būs jāvalkā maskas. Pasākumiem būs jābeidzas ne vēlāk kā plkst.22.

Ēdināšanas iestāžu iekštelpās pie viena galdiņa nedrīkstēs atrasties vairāk par sešiem cilvēkiem.

Sabiedriskās ēdināšanas iestādēm būs jābeidz darbs ne vēlāk kā pulksten 22.

Valdība arī nolēma, ka no 17. maija atsāksies klātienes nodarbības visās mācību iestādēs - vispārizglītojošās skolās, arodskolās un augstskolās.

Mācību iestādēs būs jāvalkā maska visiem, kas vecāki par 12 gadiem, jāievēro distancēšanās un jāizvairās no kontaktēšanās ar audzēkņiem no citām klasēm vai grupām. Nevakcinētajiem skolotājiem vismaz reizi nedēļā tiks veikti ātrie koronavīrusa testi.

Kopš 3. maija atļauts strādāt muzejiem un mākslas galerijām.

No 11. marta ēdināšanas iestādes drīkstēja pārdot ēdienus tikai līdzņemšanai, taču āra terasēs apmeklētājus drīkst apkalpot no 3. maija. Āra terasēs pie viena galdiņa nedrīkst būt vairāk kā desmit cilvēku.

Teātri un kinoteātri Igaunijā ir slēgti kopš 3. marta.

14 dienu kumulatīvais Covid-19 gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju Igaunijā pašlaik ir 346.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!