Igaunija paudusi gatavību nosūtīt savus karavīrus starptautiskā miera uzturēšanas misijā Gruzijā, ja Krievija izvedīs savus karavīrus no Dienvidosetijas un Abhāzijas.
"Ja šādu lēmumu pieņemtu ANO vai kāda cita starptautiska organizācija, Igaunija būtu gatava piedāvāt savu līdzdalību," pavēstīja Igaunijas Ārlietu ministrija.

"Igaunija daudzkārt ir teikusi, ka nepieciešams mainīt Dienvidosetijas un Abhāzijas miera uzturēšanas operācijas principus. Ņemot vērā faktu, ka Krievija ir kļuvusi par vienu no konfliktā iesaistītajām pusēm, mēs nevaram vairs runāt par Krievijas spēkiem kā miera uzturētājiem," skaidroja ministrijas pārstāve Mariana Sudakova.

"Viens risinājums būtu tajos reģionos, kur tas nepieciešams, izvietot miera uzturēšanas spēkus no valstīm, kas nav iesaistītas konfliktā," viņa piebilda.

Kā jau ziņots, Francijas prezidents Nikolā Sarkozī otrdien paziņoja, ka Eiropas Savienība (ES) ir gatava izvietot savus miera uzturētājus Gruzijā, ja konfliktā iesaistītās puses tam piekrīt.

Savukārt Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs pavēstīja, ka krievu miera uzturētāji paliks Abhāzijā un Dienvidosetijā, lai nodrošinātu stabilitāti Kaukāzā.

"Mūsu miera uzturētāji turpinās pildīt savus pienākumus, jo viņi ir izšķirošais faktors drošības saglabāšanai Kaukāzā," paziņoja Medvedevs.

Tbilisi jau gadiem apsūdz Krievijas miera uzturētājus neobjektīvā attieksmē.

Gadu gaitā Krievija arī piešķīrusi starptautiski neatzīto Dienvidosetijas un Abhāzijas reģionu iedzīvotājiem Krievijas pilsonību, nesenajā konfliktā izmantojot to par ieganstu uzbrukumam Gruzijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!