Igaunijas valdība otrdien pieņēma vairākus ar dempinga apkarošanu saistītus lēmumus un izveidoja īpašu padomi, lai sekmētu cīņu pret tirgus cenu ietekmēšanu.
Iestājoties Pasaules tirdzniecības organizācijā (PTO), Igaunija uzņēmās saistības piemērot pasaules tirdzniecībā pieņemtos principus un noteikumus visās ar starptautisko tirdzniecību saistītajās jomās. Viens no PTO līgumiem attiecas uz 1994.gadā pieņemtā GATT līguma 6.pantu, kas veido tiesisko bāzi vietējā tirgus aizsardzībai pret importētu preču tirgošanu par dempinga cenām.

Saskaņā ar šo pantu antidempinga pasākumus drīkst piemērot vienīgi tad, ja izmeklēšanā, kas veikta atbilstoši likumam par dempinga apkarošanu, ir konstatēts dempings un zaudējumi, ko šī prakse nodarījusi Igaunijas rūpniecībai.

Atbilstoši antidempinga likumam Igaunija pēc attiecīgas izmeklēšanas veikšanas var vērsties pret importa preču dempinga cenām ar antidempinga muitas nodevām. Jautājumu par to, vai sākt izmeklēšanu, izlems antidempinga padome pēc tam, kad tiks saņemta sūdzība par dempingu no Igaunijas ražotājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!