Gāzes cenas pieauguma dēļ dabasgāzes apkures iekārtu tirdzniecības plānotais pieaugums Igaunijā ir sarucis par trešdaļu, ziņo "PM Online"

Igaunijas lielākā apkures risinājumu tirdzniecības uzņēmuma OU "Kuttemaailm" tirdzniecības rezultāti liecina, ka līdz šim visvairāk pārdotās gāzes apkures iekārtas savu pozīciju ir zaudējušas tādām apkures sistēmām, kuras balstītas uz atjaunojamo enerģiju.

Salīdzinot ar pagājušā gada pirmo kvartālu, gāzes apkures sistēmu tirdzniecība ir sarukusi par 30%, tomēr no visu apkures iekārtu tirdzniecības vēl veido 30%. Tajā pašā laikā vairāk nekā trīs reizes ir palielinājusies uz atjaunojamo enerģiju balstīto apkures sistēmu tirdzniecība, veidodama 40% no kopējā tirdzniecības apjoma. Turklāt ir novērojams īpaši liels saules kolektoru tirdzniecības apjoma kāpums.

No jauna popularitāti gūst elektriskās apkures iekārtas, taču, pateicoties kombinētajiem risinājumiem un siltuma sūkņiem, to tirdzniecības apjoms veido 25%. Eļļas apkures iekārtu tirdzniecība ir nokritusies līdz minimumam un no kopējā apjoma veido mazāk nekā divus procentus.

Uzņēmuma apkures iekārtu kopējais tirdzniecības apjoms pirmajā kvartālā, salīdzinot ar pagājušo gadu, pieauga gandrīz divas reizes.

Kā pastāstīja uzņēmuma rīkotājdirektors Frenks Eims, šobrīd tirgus virzošais spēks ir enerģijas taupīšana ar apkures iekārtu modernizēšanas un kombinēto, sarežģītāko risinājumu palīdzību. "Cilvēki baidās no fosilās degvielas cenas tālāka kāpuma un meklē alternatīvus apkures risinājumus, kas, raugoties nākotnē, noteikti ir racionāla un videi draudzīga rīcība," sacīja Eims.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!