Igaunijā kāds Viru cietuma ieslodzītais iesūdzējis apcietinājuma vietu tiesā, apgalvodams, ka vasarā viņam ēdienreizē tika pasniegta jēla ola, kā dēļ viņš cietis zaudējumus, raksta reģionālais laikraksts "Pohjarannik".

Augusta beigās minētais cietumnieks Tartu administratīvajai tiesai lūdza saukt pie atbildības Viru cietuma administrāciju, jo viņam šā gada 25.jūlijā ēdienreizē pasniegtā ola bijusi jēla. Apcietinātais apliecināja, ka šī incidenta rezultātā viņam radās 5000 kronu (225 latu) lieli zaudējumi, kuru atlīdzināšanu viņš no cietuma pieprasa.

Viru cietums tiesai apliecināja, ka ola neesot bijusi jēla, bet gan pusmīksta.

Tomēr galu galā tiesa cietumnieka sūdzību nepieņēma izskatīšanai, jo saskaņā ar likumu ieslodzītajam rodas tiesības vērsties administratīvajā tiesā tikai tad, ja pirms tam zaudējumu atlīdzības iesniegums ir ticis iesniegts cietuma administrācijai, bet tā to ir attiekusies izskatīt vai apmierināt. Konkrētajā gadījumā šī prasība nebija izpildīta.

Arī agrāk Viru cietuma direktors Edvards Remsels reģionālajam laikrakstam ir izteicis, ka ieslodzītajiem patīk rakstīt sūdzības un nepamatotu pretenziju ir ļoti daudz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!