Foto: Shutterstock
Pirmdien Igaunijā medību laikā lācis uzbrucis medniekam, kurš, glābjot dzīvību, meža zvēru nogalinājis ar nazi, vēsta portāls "Delfi.ee".

Incidents notika Arukilā kolektīvo medību laikā. Mednieki bija saņēmuši medību atļauju, jo kāds trīs gadus jauns lācis radīja zaudējumus apkārtējiem lauksaimniekiem.

Medību laikā lācis atrasts, taču šāviena mirklī izkustējies, kā rezultātā iegūtais ievainojums nebija nāvējošs un dzīvnieks meties bēgt.

Ievainotu dzīvnieku mežā atstāt nav ne droši, ne humāni, tāpēc mednieki devās to meklēt. Viens no medniekiem uzgājis asins pēdas, kurām sekojot, uzdūries meža iemītniekam.

Ievainotais lācis tūlīt meties medniekam virsū. Tā kā izšaut vairs nebijis iespējams, mednieks izvilcis pie jostas piestiprināto dunci, ar ko lāci nogalinājis.

Mednieku savienības vadītājs Andress Lillemja norāda, ka līdz ar ātro un izlēmīgo rīcību mednieka dzīvību glāba apstāklis, ka lācis bija jauns un svēra vien 75 kilogramus.

Pats mednieks nogādāts slimnīcā, bet viņa gūtās traumas dzīvībai nav bīstamas. Pats mednieks ar medijiem komunicēt atteicies.

Saskaņā ar Mednieku savienības datiem Igaunijā pašlaik dzīvo aptuveni 1000 lāču. Lāču medības ir atļautas no 1. augusta, saņemot atļauju. Pavisam šosezon atļauts nomedīt 93 lāčus.

Lāču medību sezona ilgst līdz 31. oktobrim. Atļaujas tiek izsniegtas gadījumos, ja lāči rada zaudējumus lauksaimniekiem, mežiem vai citam īpašumam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!