Igaunija rada Eiropā lielāko oglekļa dioksīda izmešu apjomu uz vienu iedzīvotāju, liecina Eiropas Komisijas (EK) un Kolumbijas un Jēlas universitāšu pētījums, vēsta "Eesti Paevaleht".
Tomēr citos vides aizsardzības aspektos Igaunijas rādītāji nav pārāk slikti un ūdens kvalitātes ziņā Igaunija ir ceturtā labākā starp 25 Eiropas Savienības valstīm.

Pētījumā ietvertas 133 pasaules valstis un tajā izvērtēti 16 pamatindikatori, tai skaitā siltumnīcas efektu izraisošās gāzes un ūdens kvalitāte.

Igaunijas ES vides atašeja Āre Sirendi norāda, ka neskatoties uz augsto oglekļa dioksīda rādītāju, Igaunija joprojām ierindojas starp valstīm, kurās ekoloģiskā situācija ir vislabākā. Augstais CO2 līmenis ir saistīts ar degslānekļa izmantošanu enerģētikā.

"Protams, šis rādītājs nav labs. Tas ir saistīts ar degslānekļa enerģētiku - tā kā mēs Igaunijā izmantojam degslānekli enerģijas ražošanā, mūsu CO2 emisiju līmenis uz vienu iedzīvotāju ir daudz augstāks nekā, piemēram, Latvijā, kur degslāneklis netiek izmantots," paskaidroja Sirendi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!