Kaut arī Eiropas Savienībā oficiāli ir aizliegtas lāču medības, Igaunijas Vides ministrija šogad ir izsniegusi 34 lāču medību atļaujas, lai atbrīvotos no lāčiem, kas apdraud cilvēku veselību vai īpašumu un kaitē florai un faunai, raksta "Eesti Paevaleht".
Medību sezona sākas 1.augustā un ilgst līdz 31.oktobrim. Pagājušajā gadā tika izsniegts tikpat daudz lāču medību atļauju, bet tika nomedīti tikai 12 lāči.

Rakvere-Tudu medību rajona pārzinis Ahto Elmi teica, ka viņa rajonā pēdējo reizi divi lāči tikuši nomedīti pirms trim gadiem. Vienam lācim bija iepatikušies bišu stropi, un viņam bija izdevies izpostīt vismaz 30 stropus. Tādējādi parasts lācis kļuva par problēmu un tika izsniegta atļauja viņu nogalināt.

"Pašmāju un ārvalstu mednieku vidū ir liela interese par lāču medībām, taču mēs tās diemžēl nevaram viņiem piedāvāt," teica Elmi.

Valsts mežu pārraudzības centra medību pārzinis Kalevs Menniste norādīja, ka Igaunijā varētu būt aptuveni 500 lāču un apmēram 5% no viņiem var nomedīt, lai viņi nekļūtu pārāk draudzīgi cilvēkiem.

Visvairāk lāču ir Viruma apriņķī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!