Lai gan no 2001.gada 1.janvāra beidzās kompānijas "Eesti telefon" monopols Igaunijas telefonsakaru tirgū, fiksēto līniju īpašnieki nevarēs atteikties no šīs firmas pakalpojumiem.
Citu operatoru pakalpojumus fiksēto līniju abonenti varēs izmantot tikai kā papildinājumu "Eesti telefon" pakalpojumiem, teica "Eesti telefon" tīklu nodaļas direktore Irina Morozova, piebilstot, ka telefontīkli arī turpmāk būs "Eesti telefon" īpašumā.

Savukārt kompānijas "Tele2" attīstības direktors Pēps Poldsams sacīja, ka katrs fiksētās līnijas īpašnieks var noslēgt līgumu ar vienu vai vairākiem operatoriem līdzās "Eesti telefon". Viņš teica, ka "Tele2" šādu iespēju piedāvās par brīvu.

Pēc tam, izdarot katru zvanu, klients varēs izvēlēties operatoru atkarībā no tā, kuras firmas pakalpojumus viņš dotajā brīdī vēlas izmantot. Telefonzvans, izmantojot "Eesti Telefon" tīklu, pēc 1.janvāra notiks tāpat kā pašlaik. Savukārt, lai zvanītu, izmantojot cita operatora tīklu, būs vispirms nepieciešams uzgriezt šim operatoram piešķirto trīsciparu kodu.

Poldams norādīja, ka pirms izvēlēties operatoru klientiem būtu lietderīgi iepazīties ar visu operatoru cenrādi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!