Foto: AFP/Scanpix/LETA

Igaunijas Aizsardzības ministrija nolēmusi no Dienvidkorejas iepirkt vēl sešas haubices "K9 Thunder", kas papildinās jau iepriekš iegādātās 12 haubices, ceturtdien vēstīja laikraksts "Postimees".

Šim mērķim tiks atvēlēti 20 miljoni eiro, kas negaidīti kļuvuši pieejami ministrijas budžetā, jo vairākos bruņojuma iepirkuma konkursos saņemtie piedāvājumi bija lētāki nekā sākotnēji plānots, kā arī dažus munīcijas un speciālo līdzekļu iepirkumus Igaunijas Aizsardzības spēkiem finansēja ASV, liecina laikraksta rīcībā esošā informācija.

Jau vēstīts, ka Igaunijas Aizsardzības investīciju centrs 2018. gada vasarā parakstīja līgumu par 12 haubiču "K9 Thunder" iegādi no Dienvidkorejas aizsardzības rūpniecības kompānijas "Hanwha Land Systems". Tā vērtība ir 46 miljoni eiro, kas ietver ne tikai 12 haubiču piegādi, bet arī atbilstošas apmācības, tehnisko apkalpošanu un rezerves detaļas.

Pirmās haubices Igaunijai tiks piegādātas nākamgad, tad tās tiks pielāgotas un izmēģinātas, būvējot atbilstošu infrastruktūru tehnikas uzglabāšanai un remontam. Obligātā militārā dienesta karavīru apmācības, kurās viņi mācīsies izmantot "K9 Thunder", sāksies 2023. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!