Foto: AP/Scanpix/LETA

Igaunijas valdība no trešdienas nosaka būtiskus pārvietošanās ierobežojumus publiskajā telpā, lai ierobežotu jaunā koronavīrusa izplatīšanos, otrdienas vakarā preses konferencē paziņoja premjerministrs Jiri Ratass.

Virusologu un ārstu darba grupa uzskata šos ierobežojumus par savlaicīgiem un piemērotiem.

"Sabiedriskās vietās būs atļauts atrasties ne vairāk par diviem cilvēkiem kopā; šis ierobežojums neattiecas uz ģimenēm un cilvēkiem, kuri pilda sabiedriskus pienākumus. Šis ierobežojums stāsies spēkā 25. martā," sacīja Ratass, kurš ir arī ārkārtējā stāvokļa vadītājs.

27. martā stāsies spēkā ierobežojumi, kas nosaka, ka restorāniem un bāriem jābūt slēgtiem no pulksten 22, izņemot līdzņemamās vai uz mājām piegādājamās pārtikas tirdzniecības vietas. Tiks arī slēgtas izklaides vietas. Šie ierobežojumi tiks pārskatīti divu nedēļu laikā, piebilda Ratass.

"Mēs noteikti neesam sakāvuši šo vīrusu, visgrūtākie brīži vēl ir priekšā. Tuvākās nedēļas būs svarīgas vīrusa apkarošanā, tāpēc ir nepieciešams noteikt šos ierobežojumus," sacīja Ratass.

No 25. marta būs slēgti arī tirdzniecības centri, bet turpinās darboties pārtikas veikali, pirmās nepieciešamības preču veikali un aptiekas.

Atstatus novietoti veikali arī turpmāk būs atvērti, bet tajos no piektdienas būs spēkā prasība, ka cilvēkiem tajos jāpārvietojas pa vienam vai diviem, un starp cilvēkiem ir jāsaglabā divu metru distance, teica Ratass.

"Igaunijā ir bijusi ļoti stipra kaimiņu uzraudzības sabiedrība, kurā mēs uzskatām, ka arī kaimiņam jāklājas labi, un tagad mums tas ir jāīsteno," sacīja Ratass. Viņš piebilda, ka par šo ierobežojumu neievērošanu draudēs sankcijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!