Igaunijā ir noteikts 2008.gada labākais pavārs konkursā "Sudraba karote" (Hõbelusikas), kuru nu jau otro reizi ieguva restorāna "Ö" šefpavārs Romāns Zaštšerinskis (viņš šo balvu ieguva arī 2005.gadā).
Konkursa galvenā organizatore - Margita Kirsipū ir augstu novērtējusi šī pavāra meistarību un atzīmējusi viņa īpašos filigrānos kulinārijas darbus, kurus ikviens var izjust apmeklējot "Ö" restorānu.

Konkurss "Sudraba karote" "MTÜ Gastronomy Awards Society of Estonia" notiek jau piekto reizi, un konkursā ir deviņas nominācijas: labākais gardēžu restorāns, labākais restorāns, kafejnīca, jaunais restorāns, ģimenes restorāns, restorāns, kurā ir vislabākā virtuve un vīns, labākais pavārs, labākais restorāns, kurā piedāvā alu, un labāko kokteili.

Šajā Igaunijas ietvaros prestižajā konkursā var piedalīties ikviena sabiedriskās ēdināšanas iestāde, un kura piedāvā ēdienkartes formu à la carte.

Konkursa žūrijā ietilpst 80 gastronomijas nozares speciālistu, kuriem bija jāvērtē restorāni pēc 50 kritērijiem, sākot no ēdienu kvalitātes, cenām un līdz pat tualetēm.


2008.gada Igaunijas labākie gastronomijas nozarē:

• labākais gardēžu restorāns: "Ammende Villa" (Pērnava)
• labākais restorāns: "Ö" (Tallina)
• labākā kafejnīca: "Le Bonaparte" (Tallina)
• labākais jaunais restorāns: "Chedi" (Tallina)
• labākais ģimenes restorāns: "Lucca" (Tiskre, Harjumā)
• labākais restorāns, kur veiksmīgi savienota ēdienkarte ar vīnu: "La Bottega" (Tallina)
• labākais pavārs: Roman Zaštšerinski (Ö)
• labākais restorāns, kur piedāvā alu: "Püssirohukelder" (Tartu)
• labākais restorāns, kur piedāvā kokteili: "Vertigo Terrass" (Tallina)

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!