No trešdienas, 29.aprīļa, tiek palielināts atļautais braukšanas ātrums uz Igaunijas lielceļiem, ziņo "EP Online".
Ātrums tiek palielināts līdz 100 un 110 kilometriem stundā ceļu posmos ar kopējo garumu 600 līdz 700 kilometru.

Kā informēja Igaunijas Ceļu departamenta preses pārstāvis Allans Kasesalu, ātruma ierobežojumi tiks mainīti no trešdienas, tomēr viņš nevarēja vēl pateikt, kur precīzi atļautais ātrums tiks palielināts. Ceļu posmu saraksts vēl tiekot veidots, un tā iesniegšanas termiņš esot trešdiena.

Atļautais ātrums tikšot palielināts apmēram tajos pašos ceļa posmos, kur iepriekšējos gados. Arī tā palielināšanas laiks esot tāds pats kā iepriekš, izņemot iepriekšējo gadu, kad sakarā ar notikušo atkritumu vākšanas kampaņu atļautā ātruma izmaiņas esot pārceltas par vienu nedēļu uz priekšu, t.i., uz 5.maiju.

Atļautā ātruma ierobežojuma palielināšana ir atkarīga no ceļa stāvokļa un laika apstākļiem. Papildus ceļa posmam, kurā plānots palielināt ātruma ierobežojumu, jābūt vismaz trīs kilometrus garam.

Atļautais ātrums, pēc Kasesalu informācijas, tikšot palielināts uz 100 km/h ceļa posmos, kur pretējās braukšanas joslas nav norobežotas, un uz 110 km/h posmos, kur tās norobežotas ar atdalošo barjeru. Ātruma ierobežojumi atgriezīšoties iepriekšējās robežās , t.i., 90 km/h, septembrī, kad temperatūra vietām nokrītas zem nulles grādu atzīmes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!