Strauji palielinoties HIV izplatībai seksuālo kontaktu ceļā, Igaunijā tiek reģistrēts aizvien lielāks skaits HIV inficētu sieviešu, ziņo laikraksts "Eesti Paevaleht".
Kaut arī pirms desmit gadiem HIV inficēto vidū katra desmitā bija sieviete, tagad šī attiecība ir 1:2,5. Šogad HIV atklāts 49 sievietēm.

AIDS profilakses centra vadītāja Nelli Kalikova brīdināja, ka tas liecina par nopietniem draudiem, jo tas arī novedīs pie bērnu inficēšanās ar HIV.

Tallinas Merimetsa slimnīcas galvenā ārste Kaja Zilmera paskaidroja, ka līdz šim sievietes pārsvarā inficējušās, lietojot intravenozās narkotikas, taču pašlaik pastāv lielas bažas par jaunu infekcijas izplatīšanās vilni seksuālo kontaktu ceļā.

Pagājušajā gadā 90 procenti HIV inficēto bija narkomāni, taču 2002.gadā viņu īpatsvars ir samazinājies līdz 76 procentiem.

Šogad bērnus pasaulē laidušas deviņas inficētas sievietes, taču pagaidām vēl nav zināms, vai arī mazuļi ir inficējušies. Pašlaik Igaunijā ir reģistrēti četri ar HIV no mātēm inficēti bērni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!