Igaunijā pēdējos gados ir sākusi palielināties ar informācijas tehnoloģijām (IT) saistītu specialitāšu popularitāte sieviešu vidū, kaut gan IT speciālista "vīrišķīgais tēls" joprojām atbaida skaistā dzimuma pārstāves no šīs jomas specialitātēm, raksta avīze "Postimees".
Igaunijas IT attīstības mērķa fonda vadītājs Kristjans Rebane sacīja avīzei, ka galvenais iemesls tam, ka sievietes un vīrieši šajā profesijā nav vienādi pārstāvēti, ir datorspeciālista nesievišķīgais tēls, kas arī liek daiļā dzimuma pārstāvēm vairīties no šī aroda.

Igaunijas specializētajā IT koledžā jaunietes veido tikai 14,5 procentus no visiem studējošajiem, teica Rebane. Lai palielinātu sieviešu interesi par IT jomu, koledžā pat ir ieviesta īpaša stipendija studentēm, kuras uzrāda labas sekmes. Attiecībā uz katra dzimuma spējām IT sfērā starp studentiem teicamniekiem ir gan jaunieši, gan jaunietes, pauda Rebane.

Kompānijas "Microlink Susteemid" mārketinga direktors Ardo Mardiso apstiprināja avīzei, ka IT jomā nodarbināto sieviešu skaits Igaunijā ir būtiski palielinājies. No 90 "Microlink Susteemid" darbiniekiem pašlaik 26 ir sievietes. Pēc Mardiso vārdiem, sievietes dod priekšroku datorprogrammētāju, analītiķu un sistēmu administratoru profesijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!