Igaunijas banku un līzinga firmu piedāvātie ērtie un izdevīgie aizņemšanās nosacījumi izraisījuši to, ka Igaunijas iedzīvotāju vidū arvien lielāku popularitāti iegūst iespēja iegādāties preces uz nomaksu vai uz kredīta.
Par to liecina socioloģisko pētījumu kompānijas "Emor" veiktā pētījuma dati, kas publicēti laikrakstā "Eesti Paehvaleht".

Tajā norādīts, ka preču iegāde uz līzinga vai uz kredīta kļūst arvien plašāk izplatīta parādība, tomēr cilvēki ne vienmēr spēj atbilstoši izvērtēt savas iespējas atmaksāt saņemto aizdevumu. Speciālisti iesaka ņemt kredītus tad, ja to atmaksai nav jātērē vairāk kā viena trešdaļa privātpersonas ienākumu.

"Emor" dati rāda, ka Igaunijas iedzīvotājiem visatbilstošākais šķiet līzings vai kredīts uz termiņu līdz 12 mēnešiem. 58 procenti aptaujas dalībnieku izteikušies, ka šogad plāno ņemt kredītu, kura summa ir līdz 10 000 kronu.

Igaunijas bankas tikmēr cenšas nepieļaut cilvēku pārmērīgu aizraušanos ar kredītiem, lai izvairītos no tā, ka klienti pārvērtē savas iespējas un cieš bankrotu, raksta "Eesti Paehvaleht".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!