Igaunijas valdība nolēmusi piešķirt papildu finansējumu, lai nodrošinātu apsardzi savai vēstniecībai Maskavā un ģenerālkonsulātam Sanktpēterburgā, raksta "Postimees".
Kopumā šim nolūkam valdība nolēmusi atvēlēt 700 014 kronas (31 501 latu). Pēc Iekšlietu ministra Jiri Pihla plāniem, nauda tiks piešķirta no valdības rezerves fonda, savukārt Ārlietu ministrijas preses sekretāre Ehtele Halliste skaidrojusi, ka lielākā daļa naudas paredzēta diplomātiskajai pārstāvniecībai Sanktpēterburgā.

Igaunijas Drošības policijai tiks uzdots aprīkot abas valsts diplomātiskās pārstāvniecības ar tādu aizsardzības un novērošanas sistēmu, kāda ir valsts parlamenta kancelejas ēkām.

Valdība nolēmusi arī pastiprināt Igaunijas parlamenta administratīvo ēku apsardzi. Šim nolūkam elektroniskās aizsardzības sistēma tiks pirkta un uzstādīta no parlamenta kancelejas budžeta.

Līdztekus valdība piedāvā apsargāt parlamenta spīkeres Enes Ergmas un premjerministra Andrusa Ansipa dzīves vietas, kā arī bijušā prezidenta Arnolda Rītela un tagadējā prezidenta Tomasa Hendrika Ilvesa dzīvokļus un vasarnīcas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!