Aptuveni 400 miljonu kronu (18 miljonu latu) lielā soda par cukura virsnormas krājumiem izmaksa Igaunijas uzņēmējiem tiek atlikta vismaz uz diviem gadiem, jo Tallinas administratīvā tiesa ir pieprasījusi palīdzību Eiropas tiesai Igaunijas likumu iztulkošanā, raksta "Postimees".
Patlaban Igaunijas tiesās tiek izskatītas vairāk nekā 20 lietas, kurās uzņēmēji apstrīd tiem uzliktos naudas sodus par cukura virsnormas uzkrājumiem, kas tika veikti pirms iestāšanās Eiropas Savienībā (ES).

Novembra beigās Tallinas administratīvā tiesa saistībā ar lietu starp valsti un firmu "Balbiino" nolēma vērsties Eiropas tiesā, lai tā palīdzētu iztulkot Igaunijas likumus, kas attiecas uz soda iekasēšanu.

Firmas "Balbiino" pārstāvis tiesā Ardo Ojasalu uzskata, ka no Eiropas tiesas tiek gaidīta atbilde attiecībā par to, cik lielā mērā Igaunijas valsts, radot likumus, ir vadījusies pēc ES likumdošanas principiem.

Šāda administratīvās tiesas rīcība, visticamāk, liecina par to, ka varētu aizkavēties arī citu ar "cukura sodu" saistīto lietu izskatīšana. Ojasalu skaidrojis, ka, vadoties pēc Eiropas tiesas prakses, lietas atrisināšanai būs vajadzīgi vismaz divi gadi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!