Foto: DELFI

Igaunijas Aizsardzības ministrija ar mērķi stiprināt Ukrainas aizsardzības spējas otrdien nosūta uz šo valsti 2400 pistoles "Makarov", vēsta portāls "Delfi.ee".

Igaunija stingri atbalsta Ukrainu, tās suverenitāte un teritoriālā vienotība ir jāatjauno, uzsver Igaunijas aizsardzības ministrs Juri Luiks.

"Krievijas pašreizējā agresija Krimā un Ukrainas austrumos ir nepieņemama un tai ir plašāka ietekme uz visas Eiropas drošību," uzsver Luiks. "Ar šo piegādi mēs atbalstām mūsu sabiedroto, kurš jau sesto gadu karo," papildina ministrs.

Līdzās politiskajam un attīstības atbalstam ir svarīgi sniegt arī reālu palīdzību Ukrainas aizsardzības spēju stiprināšanai, viņš uzskata: "Papildu ieroču dāvinājumam Igaunija sniedz atbalstu Ukrainas specvienības sagatavošanā un militārās medicīnas jomā, kā arī dalās pieredzē par teritoriālo aizsardzību un kiberdrošību."

Nodot pistoles Ukrainai Igaunijas spēki var, jo ir pārgājuši uz NATO standarta kalibriem, norāda Igaunijas bruņoto spēku majors Risto Pjartels.

"Pateicoties savai konstrukcijai, "Makarov" ir kompakts, uzticams, vienkāršs lietošanā un noteikti pievienos svarīgu komponenti ukraiņu apbruņošanā," skaidro Pjartels.

Ieročus nosūta pēc Ukrainas lūguma un tos saņems armija. Transport izmaksas 7000 eiro apmērā segs Igaunija.

"Makarov" pistole jeb PM ir PSRS laika izstrādāts pusautomātiskai ierocis, kas kopš piecdesmitajiem gadiem bija pamata pistole gan padomju milicijā, gan armijā.

"Makarov" paredzēta 9x18 mm patronām, kamēr NATO standarta pistoļu munīcija, ko izmanto tādos populāros ieročos kā "Glock", ir 9x19 mm izmēros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!