Foto: DELFI
Igaunijas Republika otrdien atzīmē valsts dibināšanas 97.gadadienu ar pasākumiem, kuri lielākoties norisināsies ziemeļaustrumos - Austrumviru apriņķī.

Igaunijas Republika pirmoreiz pasludināja savu neatkarību 1918.gada 24.februārī.

Svinības sākās jau pirmdien ar vainagu nolikšanu uz Igaunijas valstsvīru kapiem Metsakalmistu kapsētā. Plkst.13 Igaunijas prezidents Rakveres teātrī pasniedza valsts apbalvojumus. Pēcpusdienā Tartu Universitātē premjerministrs Tāvi Reivass pasniedza nacionālos apbalvojumus zinātnē, valsts valodas balvu, kā arī sporta un kultūras apbalvojumus.

Otrdien pasākumus plkst.7.20 ievadīs svinīga valsts karoga pacelšanas ceremonija Hermaņa pils pagalmā Narvā. Oficiāla valsts karoga pacelšanas ceremonija plkst.7.34 notiks arī Garā Hermaņa tornī Tallinā.

Visā Igaunijā norisināsies vairākas vainagu nolikšanas ceremonijas un dievkalpojumi.

Pusdienlaikā Narvas Pētri laukumā notiks aizsardzības spēku parāde.

Plkst.18 Jehvi koncertzālē valsts prezidents Tomass Hendriks Ilvess un Evelīna Ilvesa rīkos svinīgu pieņemšanu un notiks Neatkarības dienas koncerts.

Oficiālos pasākumus apmeklēs valsts prezidents, parlamenta priekšsēdētājs, premjerministrs, valdības un parlamenta locekļi, kā arī diplomātiskā korpusa pārstāvji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!