Harjumā rajona vecākais Orms Valtsons devis rīkojumu pirmdien Tallinā un rajonā izkārt valsts karogus sakarā ar jaunā Igaunijas prezidenta Arnolda Rītela stāšanos amatā. Valsts karogi tiks izkārti pulksten 8 no rīta un noņemti līdz ar saulrietu, aģentūrai ETA teica Harjumā valdes padomniece Kristīne Menda.
Tallinas mērs Tinis Paltss nācis klajā ar aicinājumu Harju novada vecākajam un Tallinas iedzīvotājiem atzīmēt prezidenta maiņu, izkarot valsts karogus. Pēc viņa domām, tā varētu kļūt par labu tradīciju.

"Izkarot karogus mēs pateicamies valsts vadītājam, kurš atstāj savu posteni, un apliecinām cieņu jaunajam prezidentam, kurš stājas amatā. Valsts pirmajam pilsonim ir jāpārstāv Igaunija visas pasaules priekšā. Izkarot karogus, mēs liekam prezidentam apzināties viņa misijas svarīgo nozīmi un atbildību visas valsts un tautas priekšā. Diviem Igaunijas nacionālās neatkarības simboliem - Igaunijas Republikas prezidentam un zili-melni-baltajam valsts karogam - jābūt nedalāmiem," savā aicinājumā norāda Tallinas mērs Tinis Paltss.

Tallinas mērs ierosināja apstiprināt dienu, kad tiek nodots prezidenta amats, par Nacionālo karoga dienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!