Igaunijas Izglītības un zinātnes ministrija ir sagatavojusi likumu grozījumu likumprojektu, kas paredz personām, kuras mainījušas dzimumu, iespēju saņemt jaunus izglītību apliecinošus dokumentus, vēsta Igaunijas nacionālā raidsabiedrība ERR.
Likuma grozījumi tika izstrādāti, pamatojoties uz faktu, ka dzimuma maiņas rezultātā vairs neeksistē persona ar tādu vārdu un personas kodu, kas norādīts izglītību apliecinošajā dokumentā, kas saņemts pirms dzimuma maiņas operācijas. Tā rezultātā personas, kuras mainījušas dzimumu, līdz šim nav varējušas savam darba devējam iesniegt korektus dokumentus, kas apliecina to izglītības līmeni. Kopā ar šādu problēmu Igaunijā 2007. un 2008.gadā ir saskārušās trīs personas.

Pēc jaunā likumprojekta pieņemšanas personas, kuras mainījušas dzimumu, griežoties mācību iestādē, varēs pieprasīt diplomu, akadēmisko atzīmju izrakstu, valsts eksāmenu apliecības vai citus izglītību apliecinošus dokumentus ar jauno vārdu un personas kodu. Turklāt jaunie dokumenti būs jāizsniedz uz tādas pašas veidlapas, kāda bija lietošanā, izsniedzot šos dokumentus pirmajā reizē.

Likumprojekts ir iesniegts izskatīšanai valdībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!