Foto: DELFI
Igaunijā, Hāpsalu, svētdien ugunsgrēkā bērnu namā bojā gājuši vismaz desmit bērni-invalīdi, ziņo "Delfi.ee".

Foto galerija

Tā ir lielākā ar bērniem saistītā traģēdija Igaunijas vēsturē pēc valsts neatkarības atjaunošanas. 1996.gada 11.oktobrī baļķu vedējs ietriecās autobusā, kurā bija 39 skolnieki. Toreiz bojā gāja astoņi skolnieki.

Ugunsdzēsēji zvanu par ugunsgrēku saņēmuši pulksten 14:30, bet, ierodoties negadījuma vietā, bērnu nams dedzis ar atklātu liesmu. Pēc aculiecinieku teiktā, liesmas izplatījušās ļoti strauji pa visu māju un iebrukusi arī mājas vidusdaļa.

Kopumā bērnu namā dzīvojuši 43 bērni – visi invalīdi, no kuriem 24 bija invalīdu krēslos. 29 no bērnu nama iemītniekiem bija bāreņi, bet no 14 bērniem bija atteikušies vecāki. Vēl ēkā esot bijuši trīs jaunieši, kuriem bijis vajadzīgs atbalsts, kā arī viena meitene, kurai bija nepieciešama diennakts aprūpe.

Kā norādīja Sociālo lietu ministrs Hanno Pevkura, ugunsgrēkus sācies pie gultas piesaistīto bērnu nodaļā diendusas laikā. Arī sākotnējie izmeklēšanas rezultāti liecina, ka uguns izplatījies ļoti strauji.

Pevkurs apliecināja, ka ugunsgrēka iemesls nevarēja būt ugunsdrošības sistēmu bojājums, jo janvārī glābšanas dienesta veiktā kontrolē nekādas problēmas netika konstatētas.

Pēc traģēdijas Igaunijas valdība ārkārtas sēdē izsludināja pirmdienu par sēru dienu valstī.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!