Somijas un Igaunijas iekšlietu ministri panākuši vienošanos par cīņas pret prostitūciju pastiprināšanu, laikrakstam "Helsingin Sanomat" paziņoja Somijas iekšlietu ministrs Kari Rajameki.
Pēc Rajameki teiktā, par šo jautājumu viņš pirmdien Briselē Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu iekšlietu ministru tikšanās laikā runājis ar Igaunijas iekšlietu ministru Margusu Leivo, bet septembrī sadarbību šajā jomā apspriedīs arī Igaunijas un Somijas policiju priekšnieki.

Pēc laikraksta informācijas, Somija prostitūcijas apkarošanā varētu iesaistīt arī Krieviju. Lielākā daļa Somijā strādājošo prostitūtu nāk no Igaunijas vai Krievijas, norāda "Helsingin Sanomat".

Rajameki pagaidām vēl neprecizēja, kādā formā šī sadarbība varētu izpausties. Pēc "Helsingin Sanomat" rīcībā esošajām ziņām, iespējams, tiks izveidota kopīga izmeklētāju grupa, kas nodarbosies ar prostitūcijas apkarošanu.

Somijas iekšlietu ministrs uzsvēra, ka galvenie tiesībsargājošo institūciju pūliņi tiks veltīti cīņai pret sutenerismu.

Oktobrī Somijā spēkā stājās likums, kas aizliedz sabiedriskās vietās pārdot un pirkt seksa pakalpojumus. Savukārt no augusta spēkā stāsies likums, kas ļaus policijai, izmeklējot ar prostitūciju un sutenerismu saistītus noziegumus, zināmos gadījumos noklausīties un ierakstīt privātas telefonsarunas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!