Igaunijā, ja autovadītājam liek maksāt soda naudu par to, ka viņam nav tehniskās apskates izziņas, viņš var to apstrīdēt tiesā. Laikraksts "Aripaev" ziņo par kārtējo Igaunijas ceļu satiksmes ierēdņu kļūdaino rīcību. Februārī un martā vecie tehniskās apskates noteikumi vairs nedarbojās.
Bet jaunie noteikumi stāsies spēkā tikai pēc divām nedēļām, kad valsts oficiālajā laikrakstā tiks publicēta atbilstoša transporta un sakaru ministra pavēle.

Laikrakstā teikts, ka divos mēnešos par tehniskās apskates izziņas neesamību soda nauda piespriesta apmēram 500 autovadītājiem. Maksimālais sods par šādu pārkāpumu ir 2650 kronu (apmēram 96,46 lati). Šādā veidā teorētiski valstij var pieprasīt apmēram 1,3 miljonus kronu (47,32 tūkstošus latu).

Tiesa gan, lai autovadītājs saņemtu atpakaļ savu naudu, viņa mašīnai jābūt ideālā kārtībā, bet pašam ir jāpierāda tiesai, ka nav izgājis mašīnas tehnisko apskati kā likumpaklausīgs pilsonis, jo nav bijis pārliecināts, ka jaunie noteikumi būs līdzīgi vecajiem. Ne visās valstīs tehniskā apskate noteikti jāiziet tik bieži kā Igaunijā.

Tā nav pirmā ierēdņu kļūda šajā jomā. Nesen izcēlās skandāls, kad kļuva zināms, ka Igaunijā likumdošanas nepilnību dēļ vispār nedarbojas ceļu satiksmes noteikumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!