Foto: DELFI.ee
Igaunijas ārlietu ministrs Urmass Paets nosaucis par nepieņemamiem Krievijas pastāvīgā pārstāvja NATO Dmitrija Rogozina izteikumus par asiņainajiem teroraktiem Norvēģijā, kurus esot veicinājis politiķu atbalsts nacisma idejām, trešdien informē portāls "Delfi.ee".

"Sākt Norvēģijas traģisko notikumu politisko apspriešanu - tas ir nedzirdēti un nepieņemami. Traģēdijas izmantošana savu nesaprotamo mērķu sasniegšanai daudz pasaka par to, kuram ir tādas idejas," atzinis Paets

Jau vēstīts, pirmdien Rogozins paziņoja, ka nav brīnums, ja notiek šādi terorakti valstīs, kur vairums politiķu tajā skaitā Baltijā klaji atbalsta nacismu.

Trešdien Rogozins savā "Twitter" kontā ierakstījis, ka Paets ir kārtējais " krievu tanku dresētājs".

"Kā saka, igauņu ksenofobiem cepures deg," norādījis Krievijas pārstāvis NATO.

Kā ziņots, piektdien 22. jūlijā Norvēģijas galvaspilsētā Oslo pie valdības ēkas notika sprādziens , kurā gāja bojā 8 un ievainojumus guva 15 cilvēki. Vēlāk uz Utejas salas ezerā netālu no Oslo Norvēģijas valdošās partijas jauniešu vasaras nometnē notika apšaude, kurā tika nogalināti 68 cilvēki un vairāk nekā 90 guva ievainojumus. Par abiem incidentiem atbildību uzņēmies 32 gadus vecais Norvēģijas pavalstnieks Anderss Bērings - Breivīks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!