Eirokampaņas ietvaros Igaunijā uz ielām atkal parādījušies pret Krieviju vērsti plakāti.
Igauņi jau balso par ES

Laikraksts "Estoņija" ziņo, ka šoreiz pretkrieviskie plakāti izvietoti Kohtlajervē. Uz plakātiem redzams vārds "jā" ar Eiropas Savienību (ES), kārdinošu sviestmaizi un meiteni ar pārtikas grozu fonā, un vārds "nē", kam fonā ir Krievijas karte un bomzis, kurš rokas atkritumu tvertnē. Plakāts izgatavots ar mērķi mudināt iedzīvotājus balsot par Igaunijas iestāšanos ES.

Laikraksts norāda, ka plakātu stenda īpašnieks ir Igaunijas Apvienotā tautas partija, kurā dominē Igaunijas krievu politiķi, bet Kohtlajerves iedzīvotāju vairākums ir krievi, kuri nav Igaunijas pilsoņi un nevarēs piedalīties eiroreferendumā.

Piektdien, izpildot Tallinas pašvaldības uzņēmumu departamenta rīkojumu, Igaunijas Tirdzniecības un rūpniecības palāta no Igaunijas galvaspilsētas ielām novāca eirooptimistu kampaņas plakātus ar jautājumiem "Vai Krievija ir draugs?" un "Vai somi ir stulbeņi?".

Tallinas pašvaldība atzina, ka šos plakātus var uztvert kā naida kurināšanu pret krieviem un somiem, kā arī pret Krievijas un Somijas valsti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!