Foto: stock.xchng
Kāds dravnieks no Polijas dienvidu pilsētas Katovices pēc bites kodiena kļūdaini ticis noturēts par mirušu, un vīrietis atjēdzies vienīgi tad, kad jau ticis guldīts zārkā.

Kā informē vietējā prese, 76 gadus veco biškopi Jozefu Guziju pēc bites kodiena patiešām piemeklējusi sirdslēkme un viņš zaudējis samaņu, bet ārsti visai pārsteidzīgi konstatējuši nāves iestāšanos.

Trīs stundas pēc ārsta vizītes "mirušā" mājās ieradušies apbedīšanas biroja pārstāvji. Viņi vīrieti ielikuši zārkā un aizvēruši vāku, bet pēc tam aizveduši zārku uz apbedīšanas biroja zāli. Tomēr jau pēc dažām stundām Jozefs atjēdzies, sācis saukt palīgā un dauzīt pa zārka vāku. Viens no apbedītājiem izdzirdējis palīgā saucienus un atvēris zārku.

Savukārt laikraksts The Times piedāvā nedaudz citu notikumu attīstību: zārcinieks pacēlis zārka vāku, lai Guzijam noņemtu ķēdīti un pulksteni, ko radinieki vēlējušies paglabāt par piemiņu, bet sajutis vārgu pulsu un vērsies pie mediķiem. Pēc tam večuks hospitalizēts un pēc dažām dienām izrakstīts no slimnīcas.

Visi preses izdevumi ir vienprātīgi, ka apbedīšanas biroja darbiniekam, kurš biškopi izglābis, viņš uzdāvinājis burciņu ar medu, bet ārsts, kurš konstatējis "nāvi", esot sirsnīgi atvainojies.

Līdzīgs precedents Polijā gadījās pagājušā gada jūnijā, kad morgā tika nogādāta kāda 84 gadus veca sieviete. Pēc dažu stundu uzturēšanās starp tikko mirušajiem, viņa tik palaista mājās. Tiesa, sieviete nomira trīs dienas vēlāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!