Igaunijā vēl pirms sešiem mēnešiem algu samazināšana likās neiespējama, taču tagad šādā veidā bieži vien tiek glābtas kompānijas, vēsta "Äripäev".

Igaunijas mazumtirgotājs "Tallinna Kaubamaja" otrdien saviem darbiniekiem paziņoja par algu pazemināšanu.

Savukārt Igaunijas mediju koncerns "Ekspress Group" par 10% pazeminājis strādājošo algas, izņemot tos, kuru ieņēmumi mēnesī nepārsniedz 10 000 kronu (449 latus). Algas tiks samazinātas periodā no 2009. gada 1. marta līdz 2010. gada 1. martam.

"Reklāmas tirgus [Igaunijā] saruka, tādējādi mēs bijām spiesti pārskatīt savus izdevumus," sacīja "Ekspress Group" valdes priekšsēdētājs Prīts Leito.

Pazeminot algas, kompānija plāno samazināt izdevumus par aptuveni 25 miljoniem kronu (1,1 miljonu latu).

"Tas [algu samazināšana] ir labāk nekā darbinieku atlaišana, jo šādi žurnālistikas kvalitāte tiek saglabāta pat grūtajos laikos," sacīja Leito.

Tajā pašā laikā gaļas pārstrādes uzņēmuma "Rakvere Lihakombinaat" darbinieku algas no 1. aprīļa tiks samazinātas par 10%, pavēstīja uzņēmuma vadītāja Anne Meri.

"Dažreiz es nesaprotu, kāpēc visi tik ļoti uztraucas par algu samazināšanu. Tas ir normāli, ka algas aug ekonomikas uzplaukuma periodā, un tas ir normāli, ka pašlaik, kad ekonomiskā situācija ir pasliktinājusies, algas krīt. Manuprāt, kompānijas, kuras tā dara, vēlas būt efektīvas," sacīja Meri.

Visu 880 "Rakvere Lihakombinaat" darbinieku algas tiks samazinātas, un šādi paredzams ietaupīt aptuveni desmit miljonus kronu (449 000 latu) gadā.

Igaunijas azartspēļu operators "Olympic Entertainment Group" samazinājis strādājošo algas par piektdaļu, un viens no Baltijas lielākajiem alkoholisko dzērienu ražotājiem, eksportētājiem un izplatītājiem "Liviko" pazeminājis algas uz prēmiju rēķina.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!