Foto: Shutterstock
Igaunijā līdz janvāra beigām pirmo Covid-19 vakcīnas devu varētu saņemt 40 000 cilvēki, otrdien paziņojis sociālo lietu ministrs Tanels Kīks.

Pēc viņa sacītā, tas aptvertu visu veselības aprūpes sistēmu un daļu sociālās aprūpes iestāžu, ņemot vērā, ka ne visi gribēs vakcinēties.

"Igaunijas galvenais mērķis ir pēc iespējas drīzāk saņemt nākamās vakcīnu piegādes gan no kompānijas "Pfizer", gan citiem ražotājiem. Tas ļaus vakcinēt slimnīcu darbiniekus un pirmos riska grupu pacientus. Runājot par pirmo vakcīnas devu, līdz janvāra beigām to varētu saņemt aptuveni 40 000 cilvēku," norādījis ministrs, piebilstot, ka nav iemesla bažīties par turpmāko piegāžu iekavēšanos vai mazākiem apjomiem.

Kā pastāstījis Kīks, vairāki dati un pētījumi liecina, ka koronavīrusa izplatības situācija Igaunijā stabilizējas un Ziemassvētku laiks nav novedis pie jauniem slimības uzliesmojumiem, bet par tendencēm pēc gadumijas spriest vēl būtu pāragri - par to varēs runāt šīs nedēļas nogalē vai nākamās sākumā. Viņš izteicis cerību, ka valdība varēs sākt pamazām mīkstināt Covid-19 izplatības iegrožošanai noteiktos stingros ierobežojumus, pirmām kārtām jau izglītības jomā.

Vienlaikus ministrs atzinis, ka šie ierobežojumi ieviesti laikus, vēl pirms situācija bija kļuvusi ļoti nopietna, un cilvēki tos pienācīgi ievērojuši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!