Igaunijas Nodokļu maksātāju asociācija trešdien paziņoja par titula "Nodokļu maksātāja draugs 2006" piešķiršanu Igaunijas finanšu ministram Aivaram Sērdam, savukārt tituls "Nodokļu maksātāja ienaidnieks 2006" ticis Igaunijas parlamentam.
Ministram nodokļu maksātāju drauga tituls piešķirts par viņa veiktajām izmaiņām ministrijā, salīdzinot ar līdzšinējo praksi, ņemot vērā vairākus ierosinājumus, kā arī uzaicinot Nodokļu maksātāju asociācijas pārstāvjus Nodokļu un muitas padomes ģenerāldirektora amata kandidātu izvērtēšanai.

Sērds izpelnījies atzinību arī par drosmīgu un neatkarīgu lēmumu pieņemšanu, vienlaikus noraidot valsts amatpersonu ieteikumus.

Nodokļu maksātāja ienaidnieka tituls piešķirts parlamenta locekļiem sakarā ar 202 miljonu Igaunijas kronu (9,07 miljonu latu) lielu līdzekļu piešķiršanu, balstoties uz personīgajām prioritātēm.

Pagājušā gada novembrī koalīcijas partijas koalīcijas padomes sēdē vienojās, ka parlamentā iekļuvušās partijas drīkst pirms parlamenta vēlēšanām saviem atbalstītājiem pasniegt "dāvanas" īpašu budžeta dotāciju veidā.

Lielākā daļa šo līdzekļu tika ieguldīta bērnudārzu, skolu un sporta objektu izveidošanā.

Igaunijas Nodokļu maksātāju asociācija norādīja, ka ar šādu afēru pārkāpta visu godīgo cilvēku taisnīguma izjūta. Vēl vairāk - "politisku lēmumu pieņemšana" nevar nozīmēt līdzekļu piešķiršanu šādā veidā, jo valsts budžeta līdzekļu sadalē ir noteikti stingri principi.

Minētā asociācija titulus piešķir jau astoņus gadus. Kandidātus izvirza asociācijas locekļi vai arī "ierindas" nodokļu maksātāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!