Bijušais Igaunijas ārlietu ministrs Tomass Hendriks Ilvess ceturtdien tika ievēlēts par Eiropas Parlamenta Ārlietu komitejas priekšsēdētāja vietnieku.
Ilvesa kandidatūru šim amatam izvirzīja Eiropas Sociālistu partijas deputātu grupa.

Pret Ilvesa iecelšanu šajā amatā neiebilda neviens no komitejas locekļiem, tāpēc balsošana nebija nepieciešama, aģentūru BNS informēja Ilvesa pārstāvētās Igaunijā opozīcijā esošās Sociāldemokrātiskās partijas pārstāvji.

Par komitejas priekšsēdētāju tika ievēlēts Eiropas Tautas partijas - Eiropas Demokrātu grupas deputāts Elmārs Broks no Vācijas.

Vēl par priekšsēdētāja vietniekiem kļuva divi Lielbritānijas pārstāvji - Džefrijs van Ordens arī no Eiropas Tautas partijas - Eiropas Demokrātu grupas un Emma Nikolsona no liberāļu grupas.

Ilvess paziņoja, ka komitejas galvenais uzdevums ir turpināt darbu pie tālākas Eiropas Savienības paplašināšanas un ES kopīgās ārpolitikas izstrādāšanas. Svarīgi ir arī attīstīt attiecības starp ES un Krieviju, viņš uzsvēra.

Igaunijas Sociāldemokrātiskās partijas priekšsēdētājs Ivari Padars pauda cerību, ka "Eiroparlamenta politika attiecībā uz Krieviju turpmāk būs daudz adekvātāka nekā tā ir pašlaik".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!