Foto: EPA/LETA

Krievijas Drošības dienests (FSB) paziņojis, ka Igaunijas Drošības policijas (KaPo) darbinieks, par kura nolaupīšanu Igaunijas teritorijā iepriekš ziņojušas Igaunijas atbildīgās iestādes, aizturēts Krievijas Pleskavas apgabalā.

"Krievijas Federācijas teritorijā aizturēts Igaunijas Drošības policijas Tartu nodaļas darbinieks Estons Kohvers. Pārkāpējam izņemta pistole "Taurus" ar patronām, naudas līdzekļi pieci tūkstoši eiro, speciālā tehnika slepena audioieraksta veikšanai, kā arī materiāli, kam ir izlūkošanas uzdevuma raksturs," aģentūrai "Itar-Tass" skaidrojis Krievijas dienests.

Kā vēstīts, Igaunijā, netālu no Luhamā robežpārejas punkta, piektdien nezināmi cilvēki nolaupījuši un uz Krieviju aizveduši Igaunijas Drošības policijas darbinieku, vēsta kaimiņvalsts mediji.

KaPo ģenerāldirektors Arnolds Sinisalu žurnālistiem atklāja, ka nolaupītais ir pieredzējis Drošības policijas darbinieks. Tāpat viņš piemetināja, ka pēc sākotnējās informācijas nav pamata uzskatīt, ka nolaupīšana notikusi politisku iemeslu dēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!