Igaunijas premjerministrs Andruss Ansips brīdinājis, ka valsts ekonomikas kāpumam likumsakarīgi sekos arī krituma posmi un aicinājis Igaunijas iedzīvotājus nedzīvot pārliecībā, ka nekustamā īpašuma cenas tikai turpinās paaugstināties, un nepieļaut iespēju, ka tās agrāk vai vēlāk varētu kristies, trešdien raksta avīze "Postimees".
Savu gada beigu interviju laikrakstam premjerministrs beidza ar ieteikumu pārmērīgi nespekulēt ar nekustamo īpašumu un brīdināja neaizņemties pārāk daudz naudas.

Pēc Ansipa teiktā, kaut arī gads Igaunijai beidzas ar izciliem panākumiem - ekonomiskais pieaugums pēdējā ceturksnī sasniedza 10,8%, eksports pieauga par 27% un bezdarbs noslīdēja līdz viszemākajam līmenim - 7%, valdība pilnībā apzinās, ka ilgākā perspektīvā ekonomika attīstās cikliski, un kāpumiem seko kritumi.

Ansips iesaka cilvēkiem rūpīgi apsvērt savas aizņemšanās iespējas un attiekties pret mājsaimniecību kredītiem konservatīvi.

Komentējot valdības konfliktu ar dzelzceļa kompānijas "Eesti Raudtee" īpašniekiem, Ansips uzsvēra, ka Krievijas pieaugošā ietekme Igaunijas ekonomikā ir mīts.

Igaunijas valdība nolēma piemērot soda naudu vismaz 15 miljonu kronu (673 500 latu) apmērā uzņēmumam "Baltic Rail Service" (BRS), kas 2001.gadā privatizēja 66% "Eesti Raudtee" akciju, uzskatot, ka BRS kompānijas "Eesti Raudtee" infrastruktūrā nav veikusi pietiekami lielas investīcijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!