Foto: DELFI.ee

Igaunijas premjerministrs Tāvi Reivass un Lielbritānijas princis, Jorkas hercogs Endrjū otrdien apmeklēja programmēšanas klasi Pelgulinnas vidusskolā Tallinā, kur skolēni parādīja savas prasmes programmēšanā uz minidatoriem "Raspberry Pi".

"Informācijas tehnoloģijas ir Igaunijas sfēra – mēs izmantojam digitālos instrumentus savā labā valdībā, uzņēmējdarbības pasaulē un visā mūsu sabiedrībā. Informācijas tehnoloģiju prasmes būs nepieciešamas nākotnē un ir nepieciešamas pašlaik," Reivasa teikto citēja Igaunijas valdības preses dienests. Viņš Pelgulinnas vidusskolu raksturoja kā lielisku piemēru skolai, kas var izglītību padarīt aizraujošu, ļaujot klasē izmantot tehnoloģijas un aktīvi piedaloties visās iniciatīvās šajā jomā.

Igaunijas premjers pateicās Lielbritānijai un šīs valsts vēstniecībai par "Raspberry Pi" programmas izveidi.

Iepriekš Jorkas hercogs tehnoloģiju konferencē "Latitude59" no Reivasa saņēma Igaunijas elektroniskās uzturēšanās karti.

Princis Endrjū Igaunijā ieradies, lai pēc Reivasa uzaicinājuma teiktu atklāšanas runu tehnoloģiju konferencē "Latitude59", kas Tallinā notiks otrdien un trešdien.

"Latitude59" notiek jau devīto gadu pēc kārtas un ir viena no nozīmīgākajām tehnoloģiju konferencēm Baltijas un Ziemeļvalstīs. Šogad runātāji no visas pasaules un iesācējuzņēmumu pārstāvji runās par jautājumiem, kas saistīti ar pakalpojumu veidošanu uz Igaunijas elektroniskās uzturēšanās platformas bāzes, mākslīgo intelektu, virtuālo realitāti un citiem jautājumiem.

Kā Lielbritānijas karalienes Elizabetes II pārstāvis Jorkas hercogs ir uzņēmējdarbības un tehnoloģiju jomas patrons. Pēdējo gadu laikā viņš ir koncentrējies uz izglītību un prasmēm, uzņēmējdarbību un zinātnes tehnoloģiju atbalstīšanu un inženieriju, kā arī zināšanu veicināšanu šajās jomās, kas piesaista Lielbritānijai investīcijas, un zinātnes plašāku integrāciju uzņēmējdarbībā.

Programma "Raspberry Pi" Igaunijā tika sākta pērn februārī, kad Lielbritānijas vēstniecība ar "Raspberry Pi" minidatoriem aprīkoja pirmo klases telpu Gustava Ādolfa vidusskolā. Pērn septembrī "Raspberry Pi" fonds ar Igaunijā izstrādātās savstarpējo maksājumu platformas "Transferwise" atbalstu skolām visā Igaunijā nogādāja simt "Raspberry Pi" datorus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!