Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Igaunijas Prezidenta kanceleja un pati prezidente Kersti Kaljulaida nākamruden vienu mēnesi pārcelsies uz Narvu, kur strādās atvērtā tipa birojā "Vaba Lava" kompleksā, atsaucoties uz valsts pirmās personas interviju "ETV+", raksta ERR.

Viņa solījusi pārcelt biroja darbu uz Narvu tiklīdz topošais biroja komplekss būs pabeigts. Tā būvniecība uzsākta šī gada 19. decembrī bijušās "Baltijets" teritorijā, un atvērtā tipa birojus paredzēts atklāt līdz 2018. gada 17. novembrim.

Ar šo soli prezidente vēlas demonstrēt Narvas sabiedrībai, ka šī pārsvarā krievu apdzīvotā Krievijas robežpilsēta ir nozīmīga valsts daļa. "Es patiesi mīlu Narvu. Mana pusbrāļa tētis uzauga Narvā un neesmu bijusi citās tik aizraujošās ekskursijās pa kādu pilsētu, kā ar viņu tur."

Prezidente arī skaidrojusi, ka, kamēr pilsoniskā sabiedrība citviet Igaunijā ir ļoti aktīva, Narvā tā tikai sākot veidoties. "Process Narvā ir sācies. Narvas pilsētas iedzīvotāji sevi ir apzinājušies kā vienotu sabiedrību, un Tallinas iedzīvotāji vēlas palīdzēt narviešiem darboties kā komūnai, kā tas jau notiek citviet Igaunijā," atklājusi prezidente.

Kaljulaida intervijā norāda, ka ne Austrumviru apriņķis, ne pati Narva nav Igaunijas nabadzīgākie reģioni, taču daudzi šejienes iedzīvotāji tā domājot. Šeit iedzīvotāju skaits ir sarucis, un nerodas jauni uzņēmumi, bet tā ir arī citās Igaunijas pilsētās, viņa skaidro. Vienlaikus prezidente gan ir pārliecināta, ka Narvas pārvaldība ir jāuzlabo, kas palīdzētu atrisināt dažādas narviešu problēmas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!