Foto: Google Maps
Igaunijā pēc jauno zemes mērījumu veikšanas atklājies, ka valsts platība ir par 1% jeb 112 kvadrātkilometriem lielāka nekā tika uzskatīts līdz šim, vēsta "Delfi.ee".

Igaunijas zemes departaments ar fotogrāfiju no gaisa un lāzera skenēšanas palīdzību ieviesa precizējumus Igaunijas administratīvajā kartē. Salīdzinot ar vecajiem datiem, Igaunijas sauszeme ir palielinājusies par 1%.

Departamenta ģenerāldirektors Tambets Tijts skaidroja, ka līdz šim tika lietota informācija no teju 20 gadus senajām papīra kartēm, taču šoreiz izmantoti daudz precīzāki dati no elektroniskajām datubāzēm. 

"Piemēram, agrāk izmantoja zīmuļus vai marķierus, lai norādītu robežas uz papīra kartes. Šāda līnija varēja nozīmēt vietu ar 50 metru nobīdi. Tagad, pateicoties mūsdienu tehnoloģijām, karšu kvalitāte ir daudz augstāka, robežu precizitāte ir paaugstinājusies, un rezultāti ir daudz ticamāki," viņš sacīja.

Lielākās atšķirības skar ūdens un piekrastes robežas pie Baltijas jūras, Vircezera, Narvas upes u.c. Piemēram, ūdens krātuves dēļ Narvas teritorija tika precizēta par 20%, un tagad pilsētas platība ir samazinājusies no 8454 uz 6895 hektāriem.

Kopumā Igaunijas teritorija, saskaitot visas administratīvās vienības un ūdenstilpnes, ir palielinājusies par 112 kvadrātkilometriem un pašlaik ir 45 339 kvadrātkilometri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!