Trešdien pieņemtais Igaunijas valdības lēmums paredz uzsākt valsts īpašumu izpārdošanu ar mērķi nodrošināt papildu ienākumus valsts budžetā, ziņo "PM Online".

Kā informēja valdības preses pārstāve Līna Lepika, viens no iespējamiem valsts īpašumiem, kas varētu tikt izlikts izsolē, ir valsts meži. Šo priekšlikumu valdībai iesniegusi viena no Ziemeļvalstu un Baltijas valstu lielākajām bankām - "SEB Enskilda" banka.

Zemes dienests ir uzsācis valsts zemes pārdošanas iespēju analīzi, un tiek plānots, ka izsoles varētu tikt uzsāktas vasaras otrajā pusē. Pēc laikraksta "Postimees" rīcībā esošās informācijas, dienestam jāiesniedz vides ministram ziņojums par to, cik daudz un kādas mežu zemes būtu lietderīgi piedāvāt izsolēs, tāpat no dienesta tiek gaidīti priekšlikumi par pārdošanas cenu līmeni.

Kā informēja Vides ministrijas preses dienests, valsts plānotais ienākums no mežu zemju pārdošanas ir aptuveni 400 miljoni līdz 500 miljoni kronu (18,2 miljoni līdz 22,7 miljoni latu).

Meža zemju pārdošanai, apvienojot tās paketēs, nepieciešams veikt izmaiņas arī pastāvošajā likumdošanā, kas pašlaik paredz meža zemes pārdot tikai kā atsevišķas vienības. Valsts vēlas apvienot daudzas atsevišķas zemes vienības lielākās paketēs, kas tiktu pārdotas vairāksolīšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!