Foto: Reuters/Scanpix
Igaunijas vēstnieks Krievijā Simmu Tīks ar grupu vēstniecības darbinieku februārī bez atļaujas apmeklējis ārzemniekiem slēgto Arhangeļskas apgabala Severodvinskas pilsētu, kur būvē atomzemūdenes.

Igaunijas Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretāre Helena Ritsa trešdien pastāstīja aģentūrai "Interfax", ka "Igaunijas vēstnieks Krievijā ar pavadošajām personām februārī brīvdienās atradās Severodvinskā personīgā vizītē".

Pēc viņas teiktā, "vietējais taksometra vadītājs viņus aizveda uz jūru un novietoja automašīnu tuvāk ūdenim nekā atļauts. Policija tam pievērsa uzmanību. Pēc dokumentu pārbaudes vēstnieks un vēstniecības darbinieki notikuma vietu atstāja".

Savukārt Krievijas plašsaziņas līdzekļi vēsta, ka 10.februārī Igaunijas vēstniekam un četriem viņu pavadošiem vēstniecības darbiniekiem vietējā policija ieteikusi atstāt Severodvinskas pilsētas teritoriju.

Tīks intervijā reģionālajai aģentūrai "Belomorkanal" teicis, ka viņa vizīte bijusi privāta.

"Mēs nolēmām doties projām no Maskavas sala un paskatīties, kā šeit dzīvo cilvēki un ko piedāvā vietējā virtuve," sacījis vēstnieks.

Viņš apgalvojis, ka neesot zinājis, ka Severodvinska ir slēgta pilsēta un ka tās apmeklēšanai ir vajadzīga atļauja.

Severodvinska atrodas pie Ziemeļu Ledus okeāna Baltās jūras. Pilsētā atrodas zemūdeņu būves un remonta uzņēmums "Severnoje mašinostroiteļnoje predprijatije" un zemūdeņu remonta rūpnīca "Zvjozdočka", kā arī citi militārie objekti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!