Foto: Reuters/Scanpix

Desmitiem Igaunijas zemessardzes "Kaitseliit" ("Aizsardzības savienība") pārstāvju un aktīvā dienesta karavīru pievienojušies Somijā izveidotajai aktīvistu kustībai "Odina kareivji", vēsta Igaunijas laikraksts "Eesti Paevaleht".

"Kaitseliit" un Aizsardzības spēki neuzskata, ka to pārstāvju dalība citās organizācijās brīvajā laikā būtu problēma, ja vien tas nav pretrunā ar Igaunijas tiesību normām un pārstāvēto institūciju vērtībām.

Somijas grupa, kas nosaukta senskandināvu mitoloģijas augstākā dieva Odina vārdā, paziņojusi, ka tās mērķis ir aizsargāt iedzīvotājus no imigrantiem, patrulējot ielās. Grupa ir izvērsusi darbību Igaunijā, neskatoties uz to, ka valstī ir ļoti maz imigrantu. "Odina kareivji" strauji kļūst populārāki, tās lapai sociālajā tīklā "Facebook" jau ir ap 5000 sekotāju, tostarp augsta ranga "Kaitseliit" un armijas pārstāvju.

Piektdien ap 60 vīriešu pulcējās Tallinas krogā "Old Town" uz pirmo "Odina kareivju" Igaunijas atzara sanāksmi, kurā piedalījās arī grupas pārstāvji no Somijas. Viens no grupas aizsācējiem Igaunijā Valdo Kendla norādīja, ka jau ir izveidota bezpeļņas organizācija un reģistrēts zīmols.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!