Pēdējās dienās Igaunijā slavenais 37 gadus vecais Tēts Peders, kurš naudas trūkuma dēļ nolēma noiet kājām apmēram 150 kilometru garu ceļu, lai palīdzētu tēvam norakt kartupeļus, izsalcis un noguris, bet citādi apmierināts trešdien pusdienlaikā nokļuvis galapunktā, ceturtdien raksta Igaunijas avīze "Võrumaa Teataja".
Tēta ceļojums, kas turpinājās vairāk nekā četras diennaktis, sākās sestdien Tallinā, kad tēvs viņam piezvanīja un teica, lai dēls ierodas palīgā novākt kartupeļus. No Tallinas viņš ar autobusu aizbrauca līdz Meo krustojumam. Tur viņam nācās no autobusa izkāpt, jo viņam vairs nebija naudas biļetei tālākam ceļam. Atlikušo ceļa gabalu līdz Semerpallu, kas atrodas apmēram 150 kilometru attālumā, Tēts nolēma mērot kājām.

"Tas nav nekas īpašs, es negribēju uz ceļa balsot mašīnas," izteicās Tēts par savu ceļojumu, piebilzdams, ka Adaverā viņu gandrīz piekāvuši.

Ceļā Tēts ēda tikai baltmaizi ar sieru, un līdzi viņš bija paņēmis vēl dažus tomātus. Tartu apriņķī policisti viņam iedeva pāris ābolu. Naktīs ceļinieks gulēja, kur pagadās, bet pa dienu gāja.

Tikai trešdien Tētu nelielu gabaliņu paveda kāds smagās mašīnas šoferis, kurš ceļotāju benzīntankā pacienāja ar tasi kafijas. Pēc kāda laika viņa ceļu saīsināja arī kāda vieglā automašīna.

Avīze raksta, ka kopumā no sestdienas līdz trešdienai Tēts nosoļojis 120 kilometrus. Pie tēva viņš domā palikt līdz 5.oktobrim, bet Tallinā atgriezties ar autobusu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!