Foto: AFP/Scanpix
Igaunijas pavalstniekam, kurš atzīts par vainīgu 2008.gadā pastrādātajā uzbrukumā kredītkaršu apstrādes uzņēmumam un 9,4 miljonu dolāru nolaupīšanā no bankomātiem visā pasaulē, piespriesti 11 gadi cietumsoda, vēsta ziņu aģentūra AP.

Līdzās cietumsodam vainīgajam piespriests arī atmaksāt lielāko daļu nolaupītās naudas summas. 30 gadus vecais hakeris Sergejs Čurikovs sodīts Atlantas federālajā tiesā.

Prokurori tiesā sacījuši, ka Čurikovs no Tallinas kopā ar citiem hakeriem aplaupīja "Royal Bank of Scotland Group" Atlantā 2008. gada novembrī. Tiesā sacīts, ka hakeru grupa piekļuvusi priekšapmaksas algas karšu numuriem, uzlauzuši to PIN kodus, palielinājuši uz kartes naudas bilanci un desmitiem šādu viltošu karšu izplatījuši cilvēku komandai dažādās vietās pasaulē.

Viltotās algas debetkartes tika izmantotas, lai iegūtu naudu no vairāk nekā 2100 bankomātu termināļiem vismaz 280 pilsētās - ASV, Krievijā, Itālijā un Japānā. Izmeklētāji apgalvo, ka vienā dienā grupa nozagusi 9,4 miljonus – tas ir 1000 reizes vairāk naudas nekā parasti tiek nolaupīts vienā bankas laupīšanā ASV.

2010.augustā Čurikovu aizveda no Igaunijas uz Altantu, lai tur tiesātu par nodarītajiem noziegumiem. Divus gadus vēlāk, 2012.gadā, viņš tika atzīts par vainīgu par ielaušanos datoros un krāpšanos. Kā daļa no soda Čurikovam piespriests samaksāt 8,4 miljonu kompensāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!