Igaunijas kājnieku vienībai, kas nosūtīta uz Irāku ASV Centrālā komandpunkta pakļautībā, uzdots apsargāt tirgu vienā no Bagdādes priekšpilsētām, netālu no Irākas galvaspilsētas starptautiskās lidostas, raksta "Postimees".
Vienība, kurā ir 32 karavīri, patrulē tirgus laukumā, lai uzturētu tur kārtību. Tā piedalījusies arī iespējamo smagā bruņojuma slēptuvju meklēšanā.

Kā avīzei atzinis aizsardzības ministrs Marguss Hansons, šis tirgus uzskatāms par bīstamu rajonu, kur savulaik vairākkārt notikuši teroristu uzbrukumi, tomēr līdz šim igauņu karavīriem nav nācies ne uz vienu šaut, un arī uz viņiem pašiem nav ticis šauts.

Pagājušajā ceturtdienā vienība piedalījās plašā operācijā, kas tika rīkota visas Irākas mērogā, lai meklētu smago bruņojumu, ko varētu būt noslēpuši Sadamam uzticīgie kaujinieki. Igauņi ieroču slēptuves neatrada, bet Irākas dienvidos tika atrasti gandrīz divu tūkstoši granātmetēju.

Šnonedēļ igauņu karavīri turpinās patrulēt Bagdādē, kur viņiem jāpārbauda aizdomīgas personas un automašīnas. Apgaitā igauņu puiši dodas kājām, un, ņemot vērā bīstamo drošības situāciju, vienā patruļā nav mazāk par 12 cilvēkiem.

Igauņi ieradās Irākā 20.jūnijā un, paredzams, ka viņi atradīsies tur sešus mēnešus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!