Igauņu skolēnam, kurš ar elektroniskā pasta palīdzību izplatījis internetā draudu vēstuli Savienoto Valstu prezidentam Džordžam Bušam, iespējams, tiks liegta piedalīšanās matemātikas olimpiādē, kas nākamgad notiks ASV, otrdien ziņoja laikraksts "Postimees".
16 gadus vecais matemātiķis informātikas stundas laikā bija uzrakstījis elektronisko vēstuli, kurā vainoja Bušu 11.septembra terora aktos, zem vēstules parakstījās kā "Your Death" ("Tava nāve") un nosūtīja šo vēstuli Baltajam namam.

Šī nedarba dēļ zēns, iespējams, nedabūs vīzu braucienam uz matemātikas olimpiādi, kas notiks ASV nākamā gada pavasarī, bet zēna vecākiem var tikt piespriesta soda nauda, raksta "Postimees".

ASV vēstniecība Igaunijā drošības apsvērumu dēļ atteicās aģentūrai AFP komentēt vīzas izsniegšanas jautājumu.

ASV varas iestādes bija sazinājušās ar Igaunijas drošības policiju, lai noskaidrotu, kas nosūtījis šo draudu vēstuli, un zēns atzinās, ka to izdarījis viņš.

Zēns, kura vārds netiek publiski atklāts, mācās skolā Ahtmē, Igaunijas ziemeļaustrumos. Skolas direktors viņu raksturoja kā izcili apdāvinātu, turklāt arī zēna uzvedība esot priekšzīmīga.

"Viņš nav no blēņdariem," laikrakstam "Postimees" sacīja skolas direktors. "Viņš ļoti nožēlo izdarīto."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!