Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijas jaunā mediju kanāla "Sputnik" izveidošana ir kārtējais Kremļa solis, kura mērķis ir aizstāt realitāti ar mānīgiem priekšstatiem, portālam "Delfi.ee" komentēja Igaunijas vēsturnieks Davids Vseviovs.

Valsts mediju aģentūras "Sputnik" radīšana ir jāuztver kā "tendence ar virzienu atpakaļ uz padomju laikiem, kad dzīvei televīzijas ekrānos un radio ēterā nebija nekā kopīga ar realitāti", uzskata Vseviovs.

"Par tādu raidījumu mērķauditoriju kļūs paši radītāji, jo, cenšoties apmānīt citus, patiesībā viņi nodarbojas ar pašapmānu," piebilst vēsturnieks.

Vēstīts, ka novembrī Krievijā darbību sāk valsts multimediju un informācijas aģentūra "Sputnik", kas izplatīs informāciju 30 valodās un 34 valstīs. Plānots atvērt redakcijas 25 pilsētās, tai skaitā Helsinkos, Kairā un Riodežaneiro.

"Sputnik" paredzēts cilvēkiem, kuri ir noguruši no "vienpusējas naidīgās propagandas un alkst pēc alternatīva skatījuma", skaidroja viens no Vladimira Putina režīma galvenajiem propagandas žurnālistiem Dmitrijs Kiseļevs, kurš darbosies medijā. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!