Jaunievēlētais Igaunijas prezidents Tomass Ilvess, pirms ierašanās vizītē Rīgā, intervijā laikrakstam "Dienas Bizness" (DB) izteicies, ka Baltijas valstīm vajadzētu ciešāk sadarboties savu interešu aizstāvēšanā ES.
Igaunijas prezidents skaidro, ka visām trim Baltijas valstīm bieži vien ir kopīgas intereses vai uzskati, piemēram, pakalpojumu jomā, un daudzus no tiem regulē ES direktīvas.

"Tomēr katra no Baltijas valstu valdībām strādā pie savas pozīcijas, tērē savu administratīvo aparātu resursus, savas intereses Briselē aizstāv atsevišķi, kaut gan gala pozīcija kādā no jautājumiem mums ir pilnīgi identiska," intervijā DB izteicies Ilvess.

Igaunijas prezidents uzskata, ka tas ir neefektīvi. Viņš norāda, ka Baltijas valstīm var būt vienots viedoklis ES jautājumos tāpat kā Beneluksa valstīm.

"Pašlaik katrai no Baltijas valstīm ar savu individuālo vēlmi ir maza politiskā nozīme ES institūcijās. Ja Baltijas valstis daudzos jautājumos ES uzstātos ar vienotu pozīciju, tad aina paveras gluži cita," teicis Igaunijas prezidents.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!